1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Инициатива по проекта „Силата на пчелния мед” откри зам.-изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” Атидже Алиева-Вели

Инициатива по проекта „Силата на пчелния мед” откри зам.-изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” Атидже Алиева-Вели

Събитията продължават до 29 юли 2014 г.

Проектът „Силата на пчелния мед” се реализира по мярка А „Техническа помощ за пчелари и сдружение на пчелари” от Националната програма по пчеларство (НПП) за тригодишния период 2014-2016 г. Той се изпълнява от Сдружението за биологично пчеларство, обединяващо осемте най-големи пчеларски организации в страната. Това съобщи на 28 юни т.г. заместник-изпълнителният директор на ДФ „Земеделие”, г-жа Атидже Алиева-Вели, по време на втория за гр. София ден на пчелния мед, който се състоя в магазин ИКЕА. Тя допълни, че проектът е на стойност 150 000 лв. и трябва да бъде изпълнен до 31 август 2014 г, а финансирането му ще се осигури с 50% европейски средства и 50% от националния бюджет.

Заместник-изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” изтъкна важността на обединението на пчеларските организации за бъдещото развитие на сектора. Г-жа Алиева-Вели благодари на всички пчелари за упорития труд и усилията, които полагат за популяризирането на българските пчелни продукти и за запазването на тяхното качество.

По време на събитието г-жа Алиева-Вели наблюдава демонстрацията на центрофугиране на пчелен мед, както и всички игри и забавления, които Супер М и нейните помощници бяха подготвили за най-малките гости.

Кампанията „Дни на пчелния мед” започна на 22 юни в гр. София. Основното й послание „Силата на пчелния мед” тази година се разшири с мотото „Лъжица мед на ден и силата е с мен”. Събитията продължават до 29 юли 2014 г., а следващите дестинации са Варна, Бургас, Велико Търново и Елена. За гостите са предвидени информационни материали – каталог с рецепти, листовки, детски книжки за оцветяване и много забавления.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.