1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Изтича срокът за подаване на заявления за плащания по пчеларската програма

Изтича срокът за подаване на заявления за плащания по пчеларската програма

На 31 август изтича крайният срок, в който пчеларите могат да подават заявления за плащания по Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2008-2010 г.

На 31 август изтича крайният срок, в който пчеларите могат да подават заявления за плащания по Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2008-2010 г. Към 17 август в Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателната агенция (ДФЗ-РА) са постъпили само 152 заявления за плащане от общо очаквани около 690.

С оглед по-експедитивна обработка на заявленията за плащане и своевременното възстановяване на извършените разходи, ДФЗ-РА призовава кандидатствалите по програмата пчелари да не изчакват крайния срок от 31 август за подаване на документите. В случай на отказ от финансиране, те би следвало да уведомят Фонда, като изпратят декларация на следния адрес - гр. София, бул. "Цар Борис ІІІ" № 136, стая 116, за отдел "Селскостопански пазарни механизми", сектор "Месо и пчеларство".

От ДФ "Земеделие" припомнят, че най-често срещаните грешки при подаване на документи за плащане са представяне на непълни или поправени фактури, закупуване на кошери в окомплектовка, различна от посочената в програмата, чести технически грешки в съпътстващите документи при закупуване на пчелни майки (грешни номера на пчелините, неточни дати на експедиция и др.). Допуска се и неизпълнение на изискванията на Наредба № 27/10.07.2002 (липса на маркировка или частично маркиране на ново-закупените кошери).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.