1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Международно изложение за пчеларство в Плевен

Международно изложение за пчеларство в Плевен

Форумът ще продължи до 9 февруари

В Плевен днес, 7 февруари, започна 12-тото международно изложение-договаряне "Пчеларство 2014" с участието на 130 производители от Европа, Азия и Америка. В официалното откриване от 10.00 ч. участваха министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков, евродепутатът Мария Габриел, чуждестранни делегации от редица страни.

Форумът ще продължи до 9 февруари включително в Сити център "Плевен" на площад "Иван Миндиликов". В рамките му ще се състои общо събрание на всички пчеларски съюзи в България за създаване на Национална представителна пчеларска организация. Програмата предвижда лекции за граждани - в петък от 11.30 ч. - "Апитерапия" на д-р Пламен Енчев и в събота - от 10.00 ч. на проф. Христо Мермерски - "Лечебно и противораково действие на пчелните продукти".

Изложението събира пчелари от цялата страна, както и от Румъния, Сърбия, Гърция, Македония, Кипър, Турция. Фирмите-изложители са от Турция, Канада, Италия, Германия, Англия, Чехия, Полша, Сърбия, Гърция, Франция, Китай, Финландия, Босна и Херцеговина, Хърватия, САЩ, Швеция, Испания, Румъния, Словения.

Те са подредили павилиони в комплекс "Мания Тауър", в които показват новости в пчеларско оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, лицензирано производство на майки и отводки, пчелни продукти и производи (козметика, напитки), опаковки и етикети, лицензирани лаборатории, специализирано обучение и литература, медоносна растителност - фиданки и семена, финансиращи и консултантски организации, техника в тази област.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.