По пчеларската програма са подписани 758 договора

До момента са подадени 1057 заявления за подпомагане

Месец след отварянето на приема по „Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2011-2013 г.” ДФ „Земеделие” обработи по-голямата част от заявките и бяха подписани 758 договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Общата стойност на одобрената финансова помощ по тези договори възлиза на 4 569 487 лв. До момента по програмата са подадени 1057 заявления за подпомагане.

Кандидатите могат да получат договорите си в Областните дирекции на ДФЗ – отдел „Прилагане на мерки и схеми за подпомагане” – по постояннен адрес за физически лица и по адрес на регистрация за юридически лица.

Списък на кандидатите, подали заявления за подпомагане в периода 16-18 януари 2012 г., може да намерите на електронната страница на ДФЗ, отдел „Селскостопански пазарни механизми”, в менюто ”Месо и пчеларство”.

Приемът по пчеларската програма за финансовата 2012 г. започна на 20 декември 2011 г. за мерки А „Техническа помощ за пчелари и сдружения на пчелари” и Е „Сътрудничество със специализирани органи за осъществяването на практика на приложните изследователски програми в областта на пчеларството и пчелните продукти”. Заявленията по мерки B, С и D –  за борба срещу вароатозата, за извършването на физико-химичен анализ на пчелния мед и за подкрепа на подновяването на пчелните кошери в Общността, бяха приемани от 16 януари т.г. до изчерпване на финансовия ресурс.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.