1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. По пчеларската програма са подписани 758 договора

По пчеларската програма са подписани 758 договора

До момента са подадени 1057 заявления за подпомагане

Месец след отварянето на приема по „Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2011-2013 г.” ДФ „Земеделие” обработи по-голямата част от заявките и бяха подписани 758 договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Общата стойност на одобрената финансова помощ по тези договори възлиза на 4 569 487 лв. До момента по програмата са подадени 1057 заявления за подпомагане.

Кандидатите могат да получат договорите си в Областните дирекции на ДФЗ – отдел „Прилагане на мерки и схеми за подпомагане” – по постояннен адрес за физически лица и по адрес на регистрация за юридически лица.

Списък на кандидатите, подали заявления за подпомагане в периода 16-18 януари 2012 г., може да намерите на електронната страница на ДФЗ, отдел „Селскостопански пазарни механизми”, в менюто ”Месо и пчеларство”.

Приемът по пчеларската програма за финансовата 2012 г. започна на 20 декември 2011 г. за мерки А „Техническа помощ за пчелари и сдружения на пчелари” и Е „Сътрудничество със специализирани органи за осъществяването на практика на приложните изследователски програми в областта на пчеларството и пчелните продукти”. Заявленията по мерки B, С и D –  за борба срещу вароатозата, за извършването на физико-химичен анализ на пчелния мед и за подкрепа на подновяването на пчелните кошери в Общността, бяха приемани от 16 януари т.г. до изчерпване на финансовия ресурс.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.