1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Прием на проекти по Националната програма по пчеларство започва от 15 октомври

Прием на проекти по Националната програма по пчеларство започва от 15 октомври

В рамките на една финансова година се кандидатства еднократно по всеки един от секторите на мерките по Програмата

Прием на проекти по Националната програма по пчеларство започва от 15 октомври до 15 ноември 2010 г. Съгласно одобрената програма проектите се приемат в Дирекция „Животновъдство” на Министерство на земеделието и храните, към която работна група ще изготвя  становище за всекипроект.

Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2011-2013 година бе одобрена с решение на ЕК от 14.09.2010 г.

По Мярка „Техническа помощ за пчелари и сдружения на пчелари” на Програмата е предвидено финансиране на следните дейности:

1. Обучение на обучаващи - квалификация и преквалификация на кадрите обучаващи пчелари и пчелари-проверители.

2. Разработване, отпечатване и разпространение на Практическо ръководство за „Добри пчеларски практики”.

3. Популяризиране на български пчелни продукти, както и биологично произведени такива.

По дейност 1 се финансира проект на тема: Разработване на програма за обучители. Допустими кандидати са браншови пчеларски организации, асоциации и  сдружения на пчелари, регистрирани като юридически лица с нестопанска цел.

По дейност 2 се финансира разработване на практическо ръководство за Добри пчеларски практики, вкл. образци на документи към ръководството. Допустими кандидати са браншови пчеларски организации, асоциации и  сдружения на пчелари, регистрирани като юридически лица с нестопанска цел.

По дейност 3 се финансират проект за Популяризиране на биологични пчелни продукти, като допустими кандидати са сдружения на пчелари свързани с биологичното пчеларство, регистрирани като юридически лица с нестопанска цел, подкрепящи и подпомагащи развиване на биологично пчеларство, както и проект за Популяризиране на пчелните продукти с допустими кандидати браншови пчеларски организации, асоциации и  сдружения на пчелари, регистрирани като юридически лица с нестопанска цел.   

В рамките на една финансова година кандидатът има право да кандидатства еднократно по всеки един от секторите на мерките по Програмата. В рамките на една финансова година кандидатът няма право да подава второ заявление за подпомагане по мярка и сектор, по който през същата година има подадено и одобрено заявление за подпомагане и сключен договор (включително, ако първото заявление е в процес на разглеждане).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.