1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Пролетна изложба-базар на пчелни продукти се открива днес в Пловдив

Пролетна изложба-базар на пчелни продукти се открива днес в Пловдив

Жителите и гостите на града освен да закупят, ще могат и да дегустират пчелните продукти

Пролетна изложба-базар на пчелни продукти се открива днес в Пловдив. Това съобщи Николай Гайдов, зам.-председател на пчеларско дружество "Акация-1899", цитиран от радио “Фокус”.

Базарът е част от инициативите, с които дружеството тази година отбелязва вековкния си юбилей. Пролетното медено изложение ще е разположено на Централния площад пред Пощата в рамките на 10 дни, каза Николай Гайдов, като допълни, че жителите и гостите на града освен да закупят, ще могат и да дегустират пчелните продукти.

Кулминацията на честванията в Пловдив ще бъде септември 2013 г. - на Есенния базар, където ще бъдат демонстрирани качествата на българския мед и с особена грижа към децата. За свой официален гост от дружеството са поканили и евродепутатът Мария Габриел, съобщи зам.-председателят на "Акация-1899".

Две основни цели си поставят пловдивските пчелари - да рекламират истинските пчелни продукти, като продължат традицията, поясни той. Друга цел е да съдействат за обединение на пчеларството в Национална асоциация на всички сдружени производители на мед в България. В момента тече интензивен процес на съгласуване между отделните организации, заяви Николай Гайдов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.