1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: добри новини за пчеларския сектор

Тази седмица в АГРОФОРУМ: добри новини за пчеларския сектор

И още: сейте сорго – има неограничени пазари

През последните години все повече се говори, че българите като че позабравиха вкуса на меда. Дали заради все по-ниските ни доходи,  този природен еликсир, макар и традиционен за трапезата ни, рядко присъства на нея. Да, но последните данни, изнесени на тазгодишното изложение „Пчеломания” са на път да опровергаят тази тенденция. Участниците в „сладкото” експо единодушно отчетоха ръст в продажбите на продукцията, но дали са доволни от цените и от какви схеми за финансиране могат да се възползват – ще видите в новото издание на АГРОФОРУМ.

Онези, които живо се интересуват от вълшебния продукт на малките хвъркати труженички в жълто-кафява „униформа”, има още какво да видят по темата. За тях сме подготвили и две интервюта с пчелари, които ще споделят мненията си за развитието на сектора у нас. Ще чуете и гледните им точки дали пчелоопрашването е на път да се възроди.

И от меда – към други добри новини. Земеделските производители от региона на Враца могат да се радват на една нова голяма придобивка – търговско-сервизен комплекс на „Ири Трейд”, така че ако сте от този край и искате да си купите модерна агротехника с марката Дойц Фар, гледайте предаването, за да научите и от какви облекчени финансови схеми можете да се възползвате.

Екипът на предаването винаги се стреми да ви бъде полезен с практическа информация, която да ви улесни. Затова в АГРОФОРУМ отново ще дадем ценни насоки на онези от вас, които отглеждат маслодайни култури. Ще ви ориентираме в  препаратите за растителна защита, за да сте спокойни, че плевелите и болестите няма да ви объркат сметките и ще получите високи и качествени добиви през тази година.

И накрая – за още една перспективна култура. Навярно мнозина не знаят много за нея, защото не е традиционна за страната ни, затова и сигурно ще се изненадате, като научите, че соргото е петото по важност зърнено растение в света. За какво се използва и какви са предимствата му – ще разберете от АГРОФОРУМ. Не пропускайте предаването, за да сте в час с новостите в агробизнеса!

Видео анонс на предаването вижте ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"  може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.