1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как може да залесите неземеделски земи с помощта на европейско финанансиране

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как може да залесите неземеделски земи с помощта на европейско финанансиране

И още: Беше ли успешна 2011 г. за пчеларите

В навечерието на коледните празници АГРОФОРУМ идва с добрата новина, че министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и главният изпълнителен директор на Българската банка за развитие Асен Ягодин подписаха споразумение за създаване на гаранционен фонд по Програмата за развитие на селските райони. Той ще финансира 3 от най-атрактивните мерки на програмата, покривайки 80% от кредитите на бенефициентите.

Тази седмица ще ви заведем на церемонията, на която беше дадена наградата „Зооинженер на България“ за 2011 г. в три категории – селекционер, предприемач и за цялостен принос в развъдната дейност.

Навръх Коледа сме подготвили тема, свързана със залесяването на неземеделски земи – ще ви разкажем какви са предизвикателствата и ползите от тази дейност и как може да получите европейско финансиране, ако сте решили да се захванете с нея. Всичко това – от нашето гостуване в Държавно ловно стопанство „Дикчан“.

И от темата за залесяването, ще преминем към равнометката за изминалата пчеларска година. Оказва се, че тя е била много успешна по отношение на популяризирането на високото качество на българския мед и пчелни продукти. От интервюто с инж. Михаил Михайлов, председател на Столичен браншови пчеларски съюз, ще разберете дали пчеларите са доволни от Тригодишната програма за подпомагане на сектора и какви са техните амбиции за новата 2012 г.

И една тема, която беше водеща през 2011 г. – с наближаването на новия програмен период на ОСП все повече на дневен ред излизат дискусиите и предложенията, които България прави, за да защити интересите на своите земеделски производители. С кои промени в аграрната политика на ЕС нашата страна не е съгласна и какви са българските корекции на предложенията на ЕК – ще разберете тази седмица само в АГРОФОРУМ от нашето интервю с Диляна Славова, която освен председател на Националната асоциация на млекопреработвателите е и докладчик по ОСП в Европейския икономически и социален съвет.

Видео анонс на предаването може да видите ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ" може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.