В Берковица организират лекция по пчеларство

Инициативата е по линия на училището за пчелари, което отвори врати в края на миналата година

На 23 януари 2016 г. 12:00 часа в ДЦ „Камбанка“ пчелар № 1 на България Костадин Якофов ще изнесе лекция в Берковица, съобщи Владимир Каменов – координатор на  Федерацията на българските пчелари за област Монтана. На събитието ще присъства и Христина Якофова, която е потомствен пчелар и негова дъщера, съобщават от сайта на общината.

Темата е: Кошер „1300 години България“. Технология за работа с 8-рамков многокорпусен кошер, комбиниран с помощни семейства. На събитието ще присъстват ученици от пчеларското училище,  пчелари от района и страната.

Инициативата е по линия на училището за пчелари, което отвори врати в края на миналата година. То е напълно безплатно и се организира от Федерацията на българските пчелари със съдействие на Лесотехническата професионална гимназия в Берковица. Курсът ще е с продължителност почти една година, като през есенните и зимните месеци ще е под формата на лекции, а през пролетта и лятото ще са практически занятия. Трябва да се покрият общо 150 учебни часа. В края на курса, след изпит, ще се издава диплома от Федерацията на българските пчелари, която ще се признава от МЗХ.

Коментари (0)
Няма коментари.

Добави коментар