1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. В Берковица организират лекция по пчеларство

В Берковица организират лекция по пчеларство

Инициативата е по линия на училището за пчелари, което отвори врати в края на миналата година

На 23 януари 2016 г. 12:00 часа в ДЦ „Камбанка“ пчелар № 1 на България Костадин Якофов ще изнесе лекция в Берковица, съобщи Владимир Каменов – координатор на  Федерацията на българските пчелари за област Монтана. На събитието ще присъства и Христина Якофова, която е потомствен пчелар и негова дъщера, съобщават от сайта на общината.

Темата е: Кошер „1300 години България“. Технология за работа с 8-рамков многокорпусен кошер, комбиниран с помощни семейства. На събитието ще присъстват ученици от пчеларското училище,  пчелари от района и страната.

Инициативата е по линия на училището за пчелари, което отвори врати в края на миналата година. То е напълно безплатно и се организира от Федерацията на българските пчелари със съдействие на Лесотехническата професионална гимназия в Берковица. Курсът ще е с продължителност почти една година, като през есенните и зимните месеци ще е под формата на лекции, а през пролетта и лятото ще са практически занятия. Трябва да се покрият общо 150 учебни часа. В края на курса, след изпит, ще се издава диплома от Федерацията на българските пчелари, която ще се признава от МЗХ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.