1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. В добруджанското село Прилеп отваря врати първата за Добричка област Медена къща

В добруджанското село Прилеп отваря врати първата за Добричка област Медена къща

Снимка:

Проектът е по мярка 311 от ПРСР

В добруджанското село Прилеп отваря врати първата за Добричка област Медена къща. Това е дългогодишна мечта на пчеларката Недялка Михова, която от 2 години работи за осъществяването й. В България има още една подобна медена къща, в която посетителите могат да видят както устройството на един пчелен кошер, така и да се запознаят с всички пчелни продукти. Искаме посетителите да надникнат в живота на пчелите и да се запознаят с тях, обобщава идеята си стопанката, която посреща всеки посетител. 

Интересен акцент в експозицията на Медената къща е нагледно показаното анатомично устройство на пчелата, както и всички видове пчели в едно семейство. В двора са поставени различни видове пчелни жилища, използвани на различни континенти от различни народи по света.

Недялка Михова се е захванала с пчеларство преди 20 години. В момента отглежда 150 пчелни семейства. Произвежда мед от акация, липа, магарешки бодил, букет и всички видове пчелни продукти. Носител е на редица награди и отличия за пчеларство. 

Проектът за Медена къща е по мярка 311 от Програмата за развитие на селските райони и се осъществява със съдействието на Местна инициативна група - Добричка. Стойността на бизнес-разработката е 70 000 лв.

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.