1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. В Стара Загора пчелари почетоха Св. Харалампий

В Стара Загора пчелари почетоха Св. Харалампий

Активната пчеларска дейност започва всяка година през март

С 30% се е увеличила цената на меда през последните месеци, съобщиха от ръководството на Пчеларското дружество „Липа“ в Стара Загора. Днес в Пчеларски център - Южен официално отбелязаха своя покровител Свети Харалампий.

С водосвет за здраве на пчеларите от Старозагорския край започна празникът им, който традиционно се отбелязва в деня на Св. Харалампий. Медовина, месо със специален меден дресинг, изпечено на барбекю, сливова медена, сватбарска медена ракия, сладкиши с мед и торта с медени блокчета бяха подредили в Пчеларски център-Южен- Стара Загора. Празникът се провежда съвместно с Областния браншови пчеларски съюз и Пчеларско дружество Липа. Тази година Пчеларски център Южен навлиза в активния сезон с много млади членове.

Активната пчеларска дейност започва всяка година през март. Началото е с подхранването на пчелите. В Пчеларски център Южен предлагат 20 вида храни, одобрени от Българската агенция по безопасност на храните. Пчелите са в добро здравословно състояние. Производителите на мед очакват през 2015 година  по-високи добиви в сравнение с 2014-та.

Автор: Велизара Цонева

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.