1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. 10-ти Фестивал на зелениката в Странджа

10-ти Фестивал на зелениката в Странджа

Тази година празникът ще се проведе в рамките на два дни – 2 и 3 май

ДПП «Странджа» към Изпълнителна агенция по горите организира Фестивал на зелениката. Тази година празникът ще се проведе в рамките на два дни – 2 и 3 май. Предвидена е разнообразна и наситена с много събития програма.

Първите мероприятия са на 2 май, на поляните над село Резово, община Царево. Гостите на фестивала ще могат да се докоснат до автентичния странджански фолклор, благодарение на изпълненията на местни певчески групи. Производители и стопани ще изложат традиционните странджански ястия и напитки, сред които и странджански пчелен мед. „Приключение за вкуса“ ще предложи кулинарният конкурс в две категории - за най-вкусен странджански зелник и най-вкусен странджански боб.

Любителите на природата ще имат възможност да се насладят на красотата на странджанската гора като участват в предвидените интерактивни игри, фотоконкурс „Наследството на Странджа“ и фотолов на орхидеи. Сред атракциите е предвидена възможност за конна езда, разходка с лодка в красивия морски залив и джип-сафари. Няколко туристически маршрута предлага и тази година фестивалът. Гостите ще имат възможност да избират пешеходните преходи, които включват забележителни странджански места и гледки от царството на зелениката. Най-добрите танцьори ще се изявят в традиционно надиграване под странджански звуци и мелодии, а най-добрите певци могат да участват в странджанско караоке.

Всички прояви през първия ден ще бъдат съпътствани от странджански звуци и мелодии, от традиционно надиграване  до бита и културата на хората, живеещи в природния парк, да нощувате на палатка под звездите.

Няколко туристически маршрута предлага и тази година фестивалът. Гостите ще имат възможност да избират пешеходните преходи, които включват забележителни странджански места и гледки от царството на зелениката.

Вижте програмата в рубрика Прояви на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.