1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. 125 български фирми ще участват в изложението „Селското стопанство и всичко за него” в Добрич

125 български фирми ще участват в изложението „Селското стопанство и всичко за него” в Добрич

XVIII-то международно изложение „Селското стопанство и всичко за него” ще се проведе от 31 август до 4 септември в Добрич

Ежегодно форумът събира представители на агробизнеса от страната и чужбина. 20 дни преди старта на изложението участие са заявили 125 фирми от страната. Директно ще се включат фирми от Украйна, Полша, Словакия, Румъния и Сърбия. Щандове ще подредят фирми от Германия, Швеция, Испания, Италия, Франция, Великобритания, Белгия и др. В рамките на изложението са предвидени демонстрации на почвообработваща техника и инвентар.

Тази година организаторите са предвидили в съпътстващата програма кръгла маса, която ще бъде в три теми. Едната е „Стратегия на Министерството на земеделието и храните в развитието на аграрния сектор в контекста на Общата селскостопанска политика”, втората – „Предизвикателства пред пазарите за агростоки. Контрол на качеството и храните”. Третата тема от кръглата маса е озаглавена „Политика на инвестициите в обновяването на земеделските стопанства”.

В първия ден от изложението „Добрички панаир” АД ще връчи традиционните си награди. Те са в две категории – за Търговско представителство и Иновации в селското стопанство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.