1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. 90-годишнина на Ветеринарномедицинския факултет при Тракийски университет

90-годишнина на Ветеринарномедицинския факултет при Тракийски университет

Областният управител на Стара Загора Недялко Недялков присъства на откриването на двудневните тържества

Областният управител на Стара Загора Недялко Недялков присъства на откриването на двудневните тържества за отбелязване на 90-годишнината на Ветеринарномедицинския факултет при Тракийски университет, съобщи Дарик радио.

Залата на държавна опера Стара Загора бе пълна, а на сцената се настаниха официалните гости, сред които бе заместник-кметът по хуманитарни дейности Иванка Сотирова, председателят на общински съвет Стара Загора Емил Христов и изпълняващият длъжността ректор на Тракийския университет проф. двмн Иван Въшин.

Над 20 чуждестранни професори, доценти и представители на ветеринарномедицински образователни заведения уважиха паметното мероприятие. Гости от Чехия, Македония, Румъния, Сърбия, Гърция, Турция, Словакия поднесоха поздравителни адреси и подаръци на декана на Ветеринарномедицинския факултет доц. двмн Михни Люцканов.

«Пожелавам Ви с все по-силен плам да разгаряте стремежа за непрекъснато изграждане на нови знания и умения, за развитие на потенциала на всеки студент и по този начин да предначертавате възможности за пълноценната им личностна и социална реализация!», гласи част от поздравителния адрес на областния управител Недялко Недялков.

В 14 часа беше тържествено открита Музейна сбирка „Ветеринарното дело в България". В 15 часа програмата ще продължи с откриване на международна научна конференция „90 години ВМФ и висше ветеринарномедицинско образование в България".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.