1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Червени вина и розе грабнаха призовете на „Августиада 2013”

Червени вина и розе грабнаха призовете на „Августиада 2013”

Стотици старозагорци и гости от страната и чужбина се насладиха на второто издание на Фестивала на виното и културното наследство

Призът „Златна Августиада” бе спечелен от вино розе на „Шато Коларово”. Това съобщи след края на 3-дневния Фестивал на виното и културното наследство в Стара Загора пресаташето на Търговско-промишлената палата Илко Груев. Второто издание на винения фест, което се проведе в Регионалния исторически музей от 18 до 20 октомври, достави духовна и гастрономическа наслада на стотици старозагорци и гости на града от страната и чужбина.

Познавачите на гроздовия еликсир поставиха на второ място червено вино „Каризма” на винарска изба „Драгомир”. Отново червено вино – „InSoLo” на „Вила Любимец”, се класира на трето място за „Бронзова Августиада”. Всички изложители получиха грамоти за участието си във второто издание на фестивала.

Наградите бяха връчени от председателя на Търговско-промишлената палата в Стара Загора Олег Стоилов, от управителя на „OINORAMA” Галина Нифору и от директора на музея Светла Димитрова.

Гостите на виненото изложение успяха да вкусят над 200 вида вина от България, Австрия, Гърция, Турция и Македония и да опитат от кулинарните изкушения, приготвени от 6-има елитни български и гръцки готвачи.

автор: Нина ЙОВКОВА

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.