1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Денят на растителнозащитника се отбелязва днес в България

Денят на растителнозащитника се отбелязва днес в България

Изпълнителният директор на БАБХ проф. Пламен Моллов поздрави специалистите по растителна защита

Денят на растителнозащитника се отбелязва днес в България. По този повод изпълнителният директор на Българска агенция по безопасност на храните /БАБХ/ проф. Пламен Моллов поздрави специалистите по растителна защита.

Началото на растителнозащитната дейност в България се поставя с Указ № 9 „Закон за мерките против филоксерната зараза и за възстановяването на опустошените от нея лозя“ от 1896 г. на княз Фердинанд. Вече 118 години специалисти в областта на растителната защита градят традиции в опазването на земеделските култури от вредители. Натрупаният опит и знания на поколения изявени растителнозащитници дават основа и сигурност на днешните специалисти да се борят адекватно с новите предизвикателства в тази толкова отговорна професия.

„Вие доказвате ежедневно своя професионализъм, чрез иновативни стратегии за борба с икономически важни и карантинни вредители, като по този начин взимате правилните решения за опазване на земеделската продукция на територията на цялата страна. Обръщам се към вас, специалистите по растителна защита във всички структури на БАБХ, като ви благодаря за усърдната работа по ефективното прилагане на европейското и международно законодателство и ви призовавам да сте все така всеотдайни и целеустремени и в бъдеще“, подчтерта в своя поздравителен адрес проф. Моллов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.