1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Дирекцията на Природен парк „Витоша” организира празник по случай първи юни – Ден на детето

Дирекцията на Природен парк „Витоша” организира празник по случай първи юни – Ден на детето

Събитието ще се състои от 11.00 ч. в Детския екостационар „Бели брези”

Дирекцията на Природен парк „Витоша” организира празник на 1-ви юни – Ден на детето от 11.00 ч. в Детския екостационар „Бели брези”, разположен в едноименната местност. Новопостроената сграда от камък, глина и дърво е на мястото на съществувалия някога пионерски лагер.

Гостите ще могат да разгледат изложбата „Природен парк „Витоша” - страници от историята”, която представя развитието на защитената територия през годините от обявяването на парка до наши дни. Друга експозиция ще запознае посетителите с архитектурния проект на сградата и етапите на строителния процес. Най-малките любители на природата ще могат да разгледат и опитат от творенията на учениците от Софийската гимназия по хлебни и сладкарски технологии. Лакомствата ще бъдат подредени в специална експозиция „Захарни цветя и животни”. Ще има и изложба на билките. За доброто настроение ще се погрижат две детски вокални формации.

Детският екостационар „Бели брези” в Природен парк „Витоша” е изграден през 2012 г. по Проект № BG0042 „Възраждане и запазване на традиционни строителни техники и умения, използвани в България”, осъществен от Дирекция на Природен парк "Витоша" в партньорство с Norwegian Crafts Development - Норвегия  по приоритетна област № 4: „Опазване на европейското културно наследство”. Проектът е финансиран от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и държавния бюджет на Република България на база Грантово споразумение № BG0042-GAE-00078-E-V1 – EEA FM.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.