1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Дни на френската гастрономия и продукти предстоят в София

Дни на френската гастрономия и продукти предстоят в София

Събитието ще започне с традиционен коктейл

Дни на френската гастрономия и продукти ще се проведат на 21 и 22 ноември пред Музея за история на София. Инициaтива се провежда непосредствено след посрещането на новото божоле, информира Vesti.bg.

Божоле нуво е червено вино, произвеждано от сорта грозде гаме във френския регион Божоле, Бургундия.

Това е младо вино, което се пуска за продажба само шест седмици след края на гроздобера, винаги в третия четвъртък на ноември. По цял свят този ден се е превърнал в очакван празник на божолето.

В неговото популяризиране участва активно Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК), която ежегодно организира мащабен коктейл по този повод. Тази година ФБТИК реши да разшири формата и да превърне празника на божолето в празник на френската гастрономия и вина, достъпни за широката публика.

Събитието ще започне с традиционния коктейл в четвъртък вечер (20 ноември) за партньорите на Камарата, а в следващите два дни пред Музея за история на София ще се проведе изложение и дегустация на френски продукти.

В две отоплени шатри българската публика ще има възможността да се срещне с представители на френската гастрономия и вина, които ще предлагат френски деликатеси: сирена, колбаси, сладкиши, хляб, шоколади, традиционни гофрети и палачинки, всичко поднесено със селекция от френски вина.

Кулинарно шоу и циркови номера ще поддържат интереса и доброто настроение. Ще се предлагат и детски занимания и ателиета през целия съботен ден, за да могат децата да се възползват от събитието.

Посетителите ще имат възможност също така да закупят директно от изложителите желаните продукти. Изложението ще бъде отворено в петък от 11.00 ч. до 21.00 ч. и в събота от 09.00 ч. до 21.00 ч.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.