1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Фестивал на Белия щъркел в с. Белозем

Фестивал на Белия щъркел в с. Белозем

Мероприятието се провежда под патронажа на Министерството на околната среда и водите

За девети пореден път кметство с. Белозем, НЧ „Просвета 1909 г.”, ОУ „Гео Милев” и „Зелени Балкани” са домакини на фестивала на Белия щъркел. Мероприятието ще бъде официално открито днес, 17 май, от 10 ч. в парка на Белия щъркел, с. Белозем, община Раковски, съобщиха от "Зелени балкани".

По време на тазгодишния фестивал всеки ще има възможност да посети щандове за плетива, сувенири и продукти от местни производители в парка на Белия щъркел, да направи щъркелови сувенири в работилницата в парка и да изгледа интересни филми за щъркелите и природата в читалището.

Предвидени са музикална програма на открита сцена в парка на Белия щъркел и други интересни изяви като етнографска сбирка, фотолов, риболов, поглед в гнездото на щъркел, снимка с щъркеловото семейство, изложение на местни продукти и кулинарни изкушения, футболен мач на ветерани от Белозем и Зелени Балкани и посещение на оризарната.

Деветият фестивал на Белия щъркел в Белозем се провежда под патронажа на Министерството на околната среда и водите и се организира от кметство с. Белозем, Народно Читалище „Просвета 1909 г.”, ОУ „Гео Милев” – с. Белозем и СНЦ „Зелени Балкани”. Събитието е подкрепено от: община Раковски, INSAOIL – Българската петролна компания, а домакин е влажна зона „Кисимови дупки”, с. Белозем.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.