Фестивал на розовия домат се проведе в столицата

Снимка:

МЕТРО България за втора година е организатор на събитието

За втора поредна година центъра на София се превърна и в център на българския вкус. Фестивалът на розовия домат е празник не само на кулинарното наследство, но и на българския танц - организиран от МЕТРО България, под егидата на Столична Община. 

Във фестивала се включиха земеделски производители, представители на бизнеса, шеф-готвачи и професионални танцьори. Гостите на събитието имаха възможност да опитат всякакви доматени вкусове – от традиционната селска салата до ледено гаспачо, атрактивно поднесено от шеф Ради Стамболов. 

Гостуващите фермери, партньори на МЕТРО в програмата „Отгледано с грижа в България“, предлагаха освен розов домат, сладък реселешки лук, боб от село Смилян, сладко от горски плодове от Родопите, както и разнообразие от българско овче и козе сирене, осигурено от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. 

Шеф Юри Велев пък представи кулинарната работилница на МЕТРО Академия отново с приятни доматени вкусове. Шеф Андре Токев, като търсач на автентичния български вкус, беше специален гост на фестивала. Участие взе и Нана Гладуиш с информационен щанд на фондацията си „Една от 8“, на чиято кауза МЕТРО отделя 5% от продажбата на български розови домати. 

                                                                                                        автор: Петя Петкова

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.