По време на празника всяка година се излагат различни видове черен, бял и млечен шоколад
Фестивал на шоколада се провежда тези дни в Линшьопинг, Швеция. Празникът стартира на 12 октомври и ще продължи до 14 октомври.
По време на Фестивала всяка година се излагат различни видове черен, бял и млечен шоколад. Посетителите могат да се насладят на над 60 дегустации и специални събития.
Семинари, интервюта с майстори на шоколада и хора от индустрията, както и различни конкурси са само част от разнообразната програма на изложението.
Шоколадът е едно от най-предпочитаните сладки изкушения, които намират място в кулинарната индустрия. Основните негови съставки са какаовата маса и какаовото масло. Натуралният шоколад се произвeжда от тези две съставки, като се добавя и подсладител. Допълнително в изделието могат да се съдържат мляко, различни видове ядки както и други плодови пълнежи.
Редица учени спорят за ползите и вредите от сладкото изкушение. И все пак шоколадът остава едно от най-предпочитаните средства за борба с депресията.