1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Хиляди фермери и туристи участваха в традиционния колумбийски фестивал Томатина

Хиляди фермери и туристи участваха в традиционния колумбийски фестивал Томатина

Снимка:

Областта северно от столицата на страната Богота е известна с доматите си

Хиляди фермери и туристи в област Бояка участваха в традиционния фестивал Томатина, който остави колумбийската провинция Сустамарчан покрита с червена маса.

Областта северно от столицата на страната Богота е известна с доматите си и Томатина беше част от културния фестивал, който се състоя през уикенда и беляза края на събирането на реколтата в земеделската област.

Организаторът Еинер Суарес заяви, че над 18 тона домати били използвани за битките, но не може да става въпрос за пилеене на реколта, предава БГНЕС. "Използваме домати, които са останали на корените в парниците и на нивите, и не са годни за консумиране от хората. Искахме да организираме веселба за колумбийските фермери след усърдната им работа. Партито е за Сутамарчан, Бояка, Колумбия и за целия свят", заяви той.

След томитанита местните пожарникари окъпаха участниците с маркучи, за да могат да се насладят на останалата част от фестивала, включващ създаване на картини от зелени и червени домати, състезания по надяждане с домати и танцувални игри.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.