1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Карнавалът на плодородието в Шумен с над 4200 участници

Карнавалът на плодородието в Шумен с над 4200 участници

Програмата предвижда да се открие изложението „Медът и пчелните продукти – храни и здраве за всички”

Над 4200 ще са участниците в Карнавала на плодородието, който ще се проведе в Шумен от 1 до 3 октомври, съобщи на пресконференция Красимир Савов, ст. експерт в отдел „Култура”. Досега са постъпили 62 заявки от групи и индивидуални изпълнители, като се очакват те да достигнат над 70. Проявите за събитието ще започнат още на 27 септември.

Програмата на Карнавала на плодородието предвижда на 1 октомври от 10.00 часа до общината да се открие изложението „Медът и пчелните продукти – храни и здраве за всички”. Тържественото откриване ще започне от 17.00 часа пред община Шумен със спектакъла „На добър час, Карнавал!”, след което мажоретни състави от Шумен и Нови пазар, и гости от Сърбия ще изнесат концерт.

Вторият ден ще започне от 11.00 часа с концерт на самодейни състави и духови оркестри, а карнавалното дефиле е с начален час 13.00. То ще премине по южното платно на бул. „Славянски” като изпълнителите ще се представят на две места – пред Регионалната библиотека и пред община Шумен, където ще бъдат оценявани от жури.

В неделя, 3 октомври, ще се състои кулинарно шоу. То ще започне от 11.00 часа в парк „Студентски”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.