1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. "Коледа на колела в София"

"Коледа на колела в София"

Снимка:

Традиционната инициатива е тази неделя, 16 декември

Традиционната инициатива "Коледа на колела в София" е тази неделя, 16 декември. Организаторите на събитието - сдруженията "Велоеволюция" и  "Велоразходка", канят всички столичани да покарат колело из снежния град и да покажат, че велосипедът не спи зимен сън и не е просто средство за придвижване, а начин на живот.

Сборният пункт е пилоните на НДК в 11:00 часа. Поканата включва и приканване колоездачите да дойдат с коледни костюми и много настроение. Организаторите ще подготвят сладки курабийки и топъл чай. Всеки е добър дошъл да се включи със свои сладки и късмети.

Децата и тези, които не се осмеляват да покарат из снежна София, могат да се забавляват с велофайтон.

В инициативата се включват вече и други български градове:

– Варна с организатор Велоклуб "Устрем"
– Русе с организатор Сдружение Вело - Русе
– Ловеч с организатор Велоклуб "Пресечената скала"
– Благоевград с организатор Велоклуб Благоевград
– Трявна с организатор Велоклуб Трявна

Сред новите поддръжници на велосипедните акции тази година е Холандското посолство в България. Предстоят още българско-холандски събития под мотото Bike`em all за популяризирането на велосипедния транспорт в България. Холандски експерти ще представят в София и други градове своя опит в изграждането на устойчив транспорт и велосипедна инфраструктура. Семинарите Think-Bike ще бъдат съчетани с масови велосъбития. През април 2013 г. за първи път в София ще бъде организиран Оранжев велотур.

"Велоеволюция" е сред партньорите за изготвянето на План за развитие на велосипедния транспорт на територията на Столичната община 2012 - 2017 г., иницииран от Центъра за градска мобилност. Целта е София да се превърне във "велосипеден" град.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.