1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Конкурс „Рецептите на баба“ 2015 година

Конкурс „Рецептите на баба“ 2015 година

Целта на инициативата е да предизвика интереса на децата към традиционните ценности на българина

За поредна година ще се проведе конкурсът за детска рисунка „Рецептите на баба“ 2015 година.

Той е инициатива на Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7 и се организира съвместно с Националния дворец на децата. „Рецептите на баба“ има статут на Национален конкурс и е част от календара за извънучилищни дейности на МОН.

Целта на инициативата, която стартира през 2009 година, е да предизвика интереса и вниманието на децата към традиционните ценности на българина – фолклор, традиции, кулинария.

Паралелно с конкурса за детска рисунка се провежда и литературен конкурс „Рецептите на баба“ със същите възрастови групи, без ограничение за стил и жанр на произведенията – поезия, приказка, разказ, есе и др.

Календарът на проявата стартира през месец януари и приключва през март всяка година.  Избраните рисунки стават част от Националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град“, като пътуваща национална изложба.

През 2009 година своите рисунки изпратиха 1500 деца. През 2013 г. участие взеха 1102 деца от 27 области на страната без участници от област Шумен. През 2014 г. в него се включиха деца от 26 области – както индивидуални участници, така и участници от 117 институции – училища, школи, детски градини и т.н.

Начало на конкурса: 21 януари 2015 г.

Всички желаещи могат да изпратят рисунките си на адреса на Национален дворец на децата - София 1309, бул. Александър Стамболийски 191

Регламент и условия за записване вижте в рубрика Прояви на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.