1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Кулинарен фестивал в Поморие

Кулинарен фестивал в Поморие

Стартът на празника е на 21 септември

За трета поредна година най-пъстрата трапеза - тази на единствения по рода си кулинарен фестивал, акостира край морето в слънчевия град Поморие. Фестивалът, който вече четири години поред показва на цяла България уникалните български гозби от различни региони, ще се срещне отново с приятелите от морския град, за да изживеят заедно един незабравим празник. Стартът на празника е на 21 септември, петък от 11 часа, в централната градска част.

Организаторът шеф Пеньо Иванов, с подкрепата на община Поморие, е подготвил и този път вкусни и интересни изненади за всички гости на празника.

След София, където на 8 септември бе представена уникалната статуя на лъжица, копие на наградите за фолклор, кулинария, изобразително изкуство и фолклор „Пазител на традициите", жителите и гостите на Поморие ще могат също да видят произведението на майстор Димитър Койчев. Статуята е създадена, за да популяризира единствените призове за хора, които с работата си съхраняват и популяризират българските традиции.

В Поморие шеф Иванов ще представи и специално изработената книга за пожелания и препоръки „Пазител на традициите". Тя е направена от носителката на наградата в категория „Занаяти" за 2011 г. Мариета Недкова - един от най-прочутите ни майстор-кожари.

Целия материал за предстоящия кулинарен фестивал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.