1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Купувайте увеселителни пиротехнически изделия от лицензирани магазини

Купувайте увеселителни пиротехнически изделия от лицензирани магазини

Не позволявайте на малките деца да си играят с кибрит, бенгалски огън, сигнални ракети и фойерверки, съветват от полицията

Не позволявайте на малките деца да си играят с кибрит, бенгалски огън, сигнални ракети и фойерверки, съветват от полицията. На по-големите разяснете какви са опасностите при тяхното използване. Имайте предвид, че и малка  грешка при възпламеняването им, задържане в ръка, падане в близост или подритване с крак, могат да предизвикат локални изгаряния и травми.

Не хвърляйте безразборно фойерверки и бенгалски огън! При силен вятър зарята може да се разпространи към наблюдаващите.

Не използвайте самоделни или неизправни фойерверки. Ако при използване пиротехническото изделие не се възпламени, изчакайте 5 минути и го залейте с вода.

Никога не използвайте фойерверки на закрито или в стъклени или метални контейнери. Особено опасна е практиката да се възпламеняват пиратки, след като се поставят в бутилки или в друг съд. Детонацията в тясното пространство разбива бутилката и отхвърчащите стъкла могат да наранят не само ползващия изделието, но и случайно преминаващи хора.

Купувайте увеселителни пиротехнически изделия от лицензирани магазини. В никакъв случай не ги разглобявайте и не внасяйте промени в начина им на сглобяване. Винаги спазвайте инструкциите за употреба на изделията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.