1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Летен празник във Варна по случай Световния ден на китовете и делфините

Летен празник във Варна по случай Световния ден на китовете и делфините

Тържеството ще започне от 18:00 часа в Морската градина

Днес, 23 юли 2013 г., ще се проведе летен празник по случай Световния ден на китовете и делфините. Тържеството ще започне от 18:00 часа в Морската градина пред Делфинариума в гр. Варна.

Изборът на мястото не е случаен, това единственият делфинариум на Балканския полуостров, където децата могат отблизо да се докоснат до очарованието на тези интелигентни морски бозайници. Идеята е да се насочи вниманието на децата към делфините и да се изгради отговорност и грижа към опазване на природата и животните в бъдещите поколения.

Мотото на празника е „Да подадем ръка на делфините”, в тази връзка ще има табла с рисунки на делфини, на които децата ще могат да очертаят ръчичките си в подкрепа на морските бозайници. В последствие от всички рисунки ще се направи колаж, който организаторите ще разпечатат на голямо платно.

За да бъде празникът по-интересен и образователен ще се проведе викторина, свързана с делфините. Всяко присъстващо дете ще получи коронка с изобразено делфинче. Всяка коронка има талонче с номер за томбола с много награди. Децата ще се забавляват в компанията на аниматор и дисководещ. Те ще могат да се снимат с големи плюшени делфини.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.