1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Ловджийски фестивал се проведе в белгийския град Бульон

Ловджийски фестивал се проведе в белгийския град Бульон

За жителите на неголямото градче Бульон това е почти професионален празник

В Белгия се проведе ловджийски фестивал – вкусно угощение на фона на живописно дефиле и лай на кучета. За жителите на неголямото градче Бульон това е почти професионален празник, тъй като по-голямата част от населението му са страстни ловджии. Този град е известен преди всичко с това, че оттук е започнал първият кръстоносен поход. Бульон също така е знаменит с празника, който половината от населението смята за свой, съобщава Первий канал, цитиран от агенция "Фокус".

Ловджийският рог е почистен, а мундирът – изгладен. Бульонците отиват на лов с парадни дрехи. Местните гори снабдяват с дивеч цяла Белгия, а остава и за съседна Франция. Ловджиите казват, че ако не са те, тогава в околността ще се навъдят толкова зверове, че пак ще трябва да се отстрелват.

„Моят баща беше ловец, моят дядо, а и прадядо ми също. Това тук е семейна традиция”, посочва Стефан Дюжардан.

В дюкянчетата има всичко, с което са богати околните гори: пастет от фазани, шунка от глиган, пържоли от еленско месо. Тук даже хотдогът е от месо на диви кози. Лисиците вървят по 40 евро за килограм, но само за гостите на града, тъй като местните могат да се сдобият с тях безплатно. Но днес оръжията са прибрани, в празничния ден бульонските ловджии празнуват, а зверовете могат да спят спокойно.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.