1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Министър Найденов се срещна с протоса на Света гора

Министър Найденов се срещна с протоса на Света гора

Снимка:

Светият отец поздрави българите за Гергьовден и им пожела здраве

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов се срещна с протоса на Света гора Светейши първи Павлос, който е начело на духовното ръководство на монашеската република. Светият отец поздрави българите за Гергьовден и им пожела здраве. Той каза, че православната вяра свързва българския и гръцкия народ.

Министър Найденов написа в официалната  книга на протата „Да пребъде това свято място. С поздрав от България”. Той пожела здраве на монасите и на двата народа и подари икона на св. Иван Рилски на Светейши първи Павлос. Протосът от своя страна върна жеста с книга със снимки на Света гора.

След това българската делегация посети конака към Зографския манастир, който изпълнява функциите на посолство на България в монашеската република. В делегацията ни са лидерът на „Атака” Волен Сидеров, Народният представител на ПП ГЕРБ Мирослав Петков  и депутати от всички парламентарни групи.

Министър Найденов ще вземе участие във вечерното бдение в храма „Св. Вмч. Георги Зограф” и в литийното шествие с чудотворната икона на Св. Георги, което е част от тържествената служба в храма по случай празника на манастира.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.