1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Над 200 елхи бяха конфискувани при спецакция на магистрална полиция

Над 200 елхи бяха конфискувани при спецакция на магистрална полиция

На водачите са съставени актове по Закона за горите

Над 200 елхи и 64 кубика дървен материал бяха конфискувани при спецакция на магистрална полиция и Изпълнителната агенция по горите (ИАГ). Иззети са три камиона и два микробуса със стока с нередовни документи, а шофьорите са санкционирани с актове.

На всички входно-изходни артерии на столицата, са позиционирани контролно-пропускателни пунктове, където дежурят съвместни екипи от магистрални полицаи и служители на Изпълнителна агенция по горите. До момента на КПП - автомагистрала „Хемус”, „Тракия”, „Люлин”, пътя за град Самоков, Панчарево, Владая, Нови Искър и бул. „Европа” са проверени около 100 возила – камиони и товарни микробуси, от които са задържани пет за различни нарушения.

На 12 декември следобед на автомагистрала „Хемус” служителите спрели за проверка товарен автомобил „Ивеко” с пазарджишка регистрация, превозвал около пет кубика дъбови дъски без марка.

На следващия ден рано сутринта, на разклона за с. Яна бил проверен камион „Мерцедес” с великотърновска регистрация, с водач А. Д. /52 г./ от Горна Оряховица. Той превозвал 14 кубика фасонирана дървесина без марка и превозен билет.

На 13 декември следобед на автомагистрала „Люлин”, 7-ми км, посока Перник, служителите спрели за проверка товарен „Рено Премиум”, шофиран от Г. Н. /32 г./. Оказало се, че тирът бил натоварен с 45 кубика букови дърва за огрев. В хода на проверката станало ясно, че превозния билет на стоката бил с изтекъл срок.

През първите два дни от акцията са задържани и два товарни микробуса „Мерцедес” с врачанска регистрация и София област, натоварени с елхи без нужния превозен билет. В първият имало 130 елхи и бил проверен на КПП-Панчерово, а другият – с 90 елхи – на КПП-Връбница.

Товарните автомобили са задържани, на водачите са съставени актове по Закона за горите. В хода на акцията са санкционирани 15 водачи на камиони за различни нарушения по Закона за движение по пътищата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.