1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Нона Караджова ще посети дома за деца "Теофано Попова" в град Стара Загора

Нона Караджова ще посети дома за деца "Теофано Попова" в град Стара Загора

Снимка:

Обзавеждане за спалните и общите помещения, които се обитават от 41 деца в дома, е дарението, което екоминистърът ще направи тази година

За трета поредна година министър Нона Караджова ще посети дома за деца, лишени от родителска грижа "Теофано Попова" в град Стара Загора, където на 22 декември ще е гост на коледното тържество за децата.

Обзавеждане за спалните и общите помещения, които се обитават от 41 деца в дома, е дарението, което министър Караджова ще направи тази година. Средствата в размер на 13 хиляди лева са освободени чрез икономии от бюджетните разходи на министерството. Всички деца от дома ще получат и индивидуални коледни подаръци, закупени със събрани доброволно лични средства от служителите на МОСВ.

В рамките на посещението си в Стара Загора Нона Караджова ще проведе работна среща за обсъждане на дейността на дървопреработвателното предприятие "Габровница" АД, село Горно Сахране, община Павел баня, и въздействията й върху околната среда в региона. Срещата е по покана на и.д. областен управител на област Стара Загора Димитър Драчев. На нея ще участват депутати от региона, кметовете на общините Стара Загора и Павел баня и на селата Горно и Долно Сахране, ръководството на дружеството, както и представители на инициативен комитет от гражданско сдружение "Чиста Розова долина".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.