1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Община Асеновград организира конкурс за най-добро домашно вино

Община Асеновград организира конкурс за най-добро домашно вино

Заявка за участие с тазгодишна реколта са направили 64 винопроизводители

За двайста поредна година община Асеновград организира „Конкурс за най-добро домашно вино". Заявка за участие с тазгодишна реколта са направили 64 винопроизводители, което е рекорден брой, като изключение прави единствено първата Винария, през 1992 година, когато са участвали 91 винопроизводителя, предаде Дарик.

Най-доброто домашно вино ще се определя от дегустационна комисия от специалисти от Национален институт за изследване и контрол на вина и спиртни напитки-София, Университет по хранителни технологии-Пловдив, Изпълнителна агенция по лозата и виното -София, както и представители на винзаводи.

Победителят в конкурса за най-добро домашно вино ще бъде обявен на 31 януари. Наградният фонд е в размер на 430 лева и 50-литрово буре. Наградите са в два раздела - за червено и за бяло вино.

Тази година празникът ще бъде изнесен на площад „Акад. Н. Хайтов", където ще бъдат и изложенията на винопроизводители от района. Тържествата ще започнат в 16.30 часа с посрещане на бог Дионисий пред Исторически музей Асеновград, продължават с изпълнения на Виевска фолк група на площад „Акад. Н. Хайтов". В 18.30 часа на площада ще бъдат обявени победителите в конкурса.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.