1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Община Габрово организира екобазар по повод Международния ден на Земята

Община Габрово организира екобазар по повод Международния ден на Земята

Той ще се проведе на 21 април, четвъртък, на площад „Възраждане"

Община Габрово организира екобазар по повод Международния ден на Земята. На него ще бъдат предложени биохрани, билки, информация за екопътеките в областта и възможностите, които предлага Габрово като туристическа дестинация, книги, ангажирани с каузата на екологията и здравословния начин на живот и още много изненади и награди.

В базара ще участват 12 фирми и организации, свързани със земята и екологията, а освен да си купят интересни и здравословни продукти, посетителите ще могат да се включат и в редица инициативи.  

Десет стари батерии, предадени на определен щанд, ще ви донесат подарък. Също там ще се награждава и предаването на непотребни малки електроуреди - всичко, което можете да донесете в ръка - сешоари, ютии, миксери... От по-големите неработещи електроуреди ще можете да се освободите също на 21 април, но за целта трябва да подадете заявка на безплатния телефон 0800 14 100. Кола на фирмата ще дойде да ги извози от дома ви.  

По време на базара, заедно с „Хлебната къща", ще можете да си омесите и опечете хляб за обяд. Ще можете да порисувате, да си направите маска от природни материали (все пак на 21 май ни чака карнавал) и да изберете маршрут за четирите почивни дни, които следват.

Инициативата се организира от община Габрово и идеята е тя да се превърне в традиция. Следващото събитие от подобен род, което ще приюти площадът, е книжен базар по повод деня на славянската писменост и култура - 24 май.

Базарът ще се проведе на 21 април, четвъртък, на площад „Възраждане". 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.