1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Отбелязват Деня на делфините в Бургас

Отбелязват Деня на делфините в Бургас

Кампанията цели да повиши информираността на гражданите относно трите вида китоподобни бозайници в Черно море

На 24-ти август от 17.00 часа с презентации и кратки филми, на открита сцена в Бургас жители и гости ще отбележат Деня на делфините в Бургас. На място ще се проведат викторини и забавни игри за малки и големи. Проявата ще продължи до 20.00 часа.

Във вторник (25.08) най-активните участници от предния ден ще имат възможност да се качат на изследователска яхта, и да се запознаят с китоподобните бозайници отблизо. Докато една част мореплавателстват, други експерти от Зелени Балкани ще направят кратка информационна кампания сред туристите и екипажа на лодки за разходки.

Кампанията цели да повиши информираността на гражданите относно трите вида китоподобни бозайници в Черно море и да набере доброволци, които активно да се включват в проучвания през цялата година.

Проявата е част от проекта "Гражданска подкрепа за проучване на черноморските китоподобни по българското крайбрежие", чиито цели са да се обучат доброволци, които да събират информация за китоподоните бозайници. Доброволците могат да бъдат: яхтсмени, предствители на яхт клубове, студенти по природни науки и всички граждани, интересуващи се от морски бозайници. Главната задача на кампанията е да запознае обществото с обитателите на Черно море, и най-вече с китоподобните бозайници, с начините за проучването им и опазването им.

Проектът "Гражданска подкрепа за проучване на черноморските китоподобни по българското крайбрежие" се финансира в рамките на Програма BG03 в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 - 2014г.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.