1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Панаир на царевицата в Исперих

Панаир на царевицата в Исперих

Снимка:

Той ще продължи до 5 октомври

В Исперих започва Панаир на царевицата, който ще продължи до 5 октомври. Това съобщи за Радио „Фокус” Боряна Матева, директор на Историческия музей. Проявата, която се провежда за осма година, е част от Дните на културно-историческото наследство, които организира музеят.

Панаирът ще бъде открит от 17,00 часа в Етнографската къща с изложбата „Пеперудена роса коневска – единство на традиции и бъдеще”. Експозицията е създадена по проект за възстановяне на автентичен фолклор, завършил през май. Проектът е реализиран от сдружение с нестопанска цел и двете гимназии в Исперих.

На 2 октомври от 14,30 часа пред музейната експозиция са предвидени изложба със сувенирите, изработени в рамките на детската работилница „Царевични фантазии”, и дефиле на наградените участници.

На 2 и 4 октомври ще бъдат организирани царечивни игри. На 3 октомври ще бъдат отворени за безплатни посещения музейната експозиция, художествената галерия и Етнографската къща. Панаирът на царевицата ще бъде закрит на 5 октомври с възстановката „Седянка-Беленка” с участието на група за атентичен фолклор към музея, варене и дегустация на качамак.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.