1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Първи национален фестивал „Семе българско“

Първи национален фестивал „Семе българско“

Целта на събитието е съхраняване на традициите

Първият национален фестивал „Семе българско“ ще се проведе на 12 и 13 април 2014 г. в Севлиево, парк Казармите. Събитието е организирано от Рекламна агенция  „Елмазови“ ООД - Габрово и целта му е съхраняване на традициите и продължаване във вековете на рода български, българската нация, българските породи и видове.

Да спрем демографския срив, да възродим традицията за многолюдни български семейства, да съхраним националната идентичност и традиции. Акцентът на проявата е поставен върху семето като носител на идентичност, нов живот, традиция и продължение. Посланието е „Светът без граници е мечта на поколения”.

Европейският съюз е част от извървения път на това да бъдем граждани на света. Въпреки глобализацията има нещо, което трябва да съхраним - ние българите сме неповторими, като дух и идентичност, защото българският ген е носител на дълга история, която трябва да запазим.

Севлиево е първият град – домакин на инициативата. Селище с традиции, иновативно мислене, стремеж към постоянно развитие, с добри географски и природни дадености - район, в който традиционно се развива овощарството, зеленчукопроизводството и зърнопроизводството, с нови съвременни измерения днес.

Повече за събитието четете в рубрика Прояви на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.