1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Първият национален фестивал на меда „Мед, море и слънце” ще се проведе в Поморие

Първият национален фестивал на меда „Мед, море и слънце” ще се проведе в Поморие

Събитието ще се състои в дните 26 юли – 10 август

Първият национален фестивал на меда „Мед, море и слънце” ще се проведе в дните 26 юли – 10 август в Поморие. Събитието е организирано от община Поморие, под патронажа на кмета Иван Алексиев, със съдействието на „Клуб на пчеларите № 1 в България”, с медийната подкрепа на вестник „Пчела и кошер”, единственото в България Национално сдружение на жените пчелари и Областен пчеларски съюз – Бургас.

Във всеки ден от фестивала от 09:30 ч. до 21:30 ч. ще има изложба -базар на пчелен мед и пчелни продукти. На централната пешеходна алея в града /срещу храм “Свето Рождество Богородично”/ пчелари от цялата страна ще предлагат на жителите и гостите на града над 20 вида мед и пчелни продукти – цветен прашец, пчелно млечице и прополис. Ще имат възможност да наблюдават как се извлича мед с различни пчеларски техники.

Фестивалът ще бъде открит от организаторите на 27 юли /събота/ от 10:00 часа на централната пешеходна алея в града /срещу храм „Свето Рождество Богородично”/.  През целия ден, както и на следващия /28 юли/ ще се провеждат лекции в НЦСР „Свети Георги” Поморие на различни теми, свързани с пчеларството.

Организаторите канят всички граждани и гости на Поморие да посетят  двудневния семинар и изложбата-базар на мед и пчелни продукти. Целта на фестивала е да се запознаят със свойствата, които притежава, незаменимият природен антибиотик.



 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.