1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Петя Ставрева: Александър Стамболийски остави ярка следа като държавник и реформатор

Петя Ставрева: Александър Стамболийски остави ярка следа като държавник и реформатор

Днес се навършват 133 години от рождението на земеделския апостол

“Днес се навършват 133 години от рождението на земеделския апостол Александър Стамболийски – реформатор, държавник, общественик и парламентарен трибун. Той посвети живота си на земеделското движение и на демокрацията в България и остави ярка следа в историята ни като държавник и реформатор.” Това заяви председателят на ПП "Обединени земеделци" Петя Ставрева пред земеделци и граждани  по повод годишнината от рождението на Александър Стамболийски. 

По време на управлението на Земеделския съюз той провежда над 100 реформи, които променят начина на управление на страната. Те дават възможност на България да излезе от поредната  национална катастрофа след Първата световна война.

Правителството на Стамболийски изработва и приема закони, които са в интерес на българските граждани. Днес обаче сме свидетели, как сегашното управление допуска приемането на лобистки текстове в законите, които облагодетелстват група от хора, а не всички българи, каза още Петя Ставрева.

По традиция и тази година на 1 март пред паметника на Стамболийски на ул. “Врабча” 1  в столицата ПП "Обединени земеделци" поднесоха венци и цветя в знак на признателност пред делото на земеделския лидер.

На честването присъстваха председателят на съюза Петя Ставрева, зам.-председателят Миньо Христов и членовете на националното ръководство Таня Тодорова, Марта Василева, Захари Банков, сдружени земеделци от софийската организация и граждани.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.