1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Празник на черешата в Кюстендил

Празник на черешата в Кюстендил

Откриването е днес от 17.30 часа

В Кюстендил официално ще бъде открит Празникът на черешата. Това съобщи за радио „Фокус” Дима Укалска, началник на отдел „Култура и духовно развитие”.

Традиционният за града празник се провежда в два последователни дни – 22 и 23 юни. Откриването е днес от 17.30 часа, а преди това в градинката пред общината ще започне фолклорният празник „Черешчица род родила”.

Едновременно с това ще се открие изложба-базар на череши и черешови произведения и на занаятчийски произведения. На 23 юни от 11.30 часа в градинката пред общината ще се представят перспективни сортове череши за страната и района, а организатор на проявата е Институтът по земеделие в Кюстендил.

От 12.00 часа по традицията ще се състои конкурсът за най-едра череша, най-атрактивно вешало и най-красив черешов щанд, а от 13.00 часа ще започне кулинарният фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град”.

Серията от мероприятия, посветени на Празника на черешата, ще завършат утре, 23 юни, с концерт от 20.00 часа на площад „Велбъжд”. Участници в концерта ще бъдат Квартет Хипнотик, Виктор Калев, Мариан Бачев, Борис Солтарийски и Невена Цонева.

 

Етикети празник, череша
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.