1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Празник на плодородието в Русе

Празник на плодородието в Русе

Специален гост ще е ансамбъл за автентичен фолклор „Капанци”

На 03 октомври, събота, на Централния пазар в града, от 10 часа ще се отбележи Празник на плодородието!

Богатството и изобилието на труда си ще представят биопроизводители на хляб, сирена, вина, мед, плодове и зеленчуци. Посетителите ще могат да видят и кулинарна изложба базар за дегустиране на познати и непознати изкушения по стари русенски рецепти, творци на карвинг свещи, бижута, рисувано стъкло и витражи. „Децата от Сдружение „Еквилибриум” ще изложат даровете на своята билкова градинка и ще предложат уникално ароматните си и истински билки“, заяви управителят на Общински пазари – Русе Кунчо Кунев. Очаква се и много музика, игри за децата и демонстриране на етно обичаи, с които ще бъде почетен празникът на плодородието.

Специален  гост  ще е  ансамбъл за автентичен фолклор „Капанци” при читалище „Искра 1893” с. Паламарца, Община Ловеч. Те са носители на престижни награди от събори, фестивали и конкурси в България, Румъния, Македония, Сърбия, Турция, Чехия и Гърция. Ансамбалът ще представи постановката „От Великден до Димитровден”. Участие ще вземе и групата за автентичен фолклор „Красенски кехлибар”, която  ще представи  характерни за района обичаи и песни, свързани с плодородието. Децата от Детска вокална група „Слънце” при Общински детски център за култура и изкуство, ще се включат с изпълнения, отново посветени на празника!

В празничната програма ще вземе участие и Пресияна Димитрова, ученичка в СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ”, която е извоювала отличия, награди и призове у нас и в чужбина.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.