1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Празник на рилските гозби се проведе в Боровец

Празник на рилските гозби се проведе в Боровец

Снимка:

Събитието беше част от летния културен календар на курорта и събра най-добрите местни готвачи и производители

Повече от 1000 човека се включиха в първото издание на „Празник на рилските гозби", което се проведе в к.к Боровец.

Събитието беше част от летния културен календар на курорта и събра най-добрите местни готвачи и производители. Сред присъстващите зрители имаше хора дошли от Варна и съседна Гърция специално за празника. Началото беше дадено с богата фолклорна програма подготвена от танцови и певчески състави от Община Самоков.

Местни пчелари, производители на млечни и сладкарски изделия, земеделци, месари и фермери изложиха продукцията си в своеобразен базар, като всеки желаещ опита и закупи желаната стока, пише "Стандарт". Зрителите пробваха от уникалните тестени изделия, приготвеният по стара самоковска рецепта задушен заек, а най-много аплодисменти събраха безалкохолното от розов цвят и студената супа от джанки с люти чушки.

След края на дегустацията авторитетно жури начело с кмета на гр. Самоков – Владимир Георгиев определи победителите в различните вкусови категории, а след церемонията всичко приключи с много песни, танци и добро настроение. Следващото събитие от културния календар на Боровец ще се състои на 21 юли, когато е насрочен празникът на майсторите занаятчии.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.