1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Празник на розата в гр. Стрелча

Празник на розата в гр. Стрелча

Събитието ще се проведе утре, 1 юни

Празникът на розата предстои да бъде отбелязан тържествено в гр. Стрелча на 1 юни тази година. Началото ще бъде поставено в 16:00 часа в розовата градина "На розобер", където 30 минути след това ще бъдат посетени розоварните "Розариум" и "Българска роза".

По случай 1 юни - Денят на детето, стрелчани са предвидили и изненади за най-малките с начален час от 17:00 часа. Тогава ще се проведе Детско парти в градския парк Бюст-Паметник на Христо Ботев, участие на Военен духов оркестър и  поетичен рецитал на Иван Налбантов. В 18:45 пък ще бъде открита Етнографска експозиция в Исторически музей - гр. Стрелча.

От 19:30 часа следват изпълнения на Мажоретен състав при  НУ „П. Хилендарски” и НЧ „Просвещение 1871”, детска певческа група при НЧ „Просвещение 1871”,  Духов оркестър и таекуон-до - на площад ”Дружба”. Малко по-късно ще се проведе шествие на младостта, красотата и цветята. Танцов състав "Чудесия" ще се погрижи за празничното настроение, а тържественото откриване ще бъде от 20:50 часа. Зрителите ще могат да видят концерт с участието на Стефан Диомов и Петте сезона, а от 22:10 ч. ще блеснат илюминации.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.