1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Празникът на розата в Казанлък ще се превърне в национален фестивал

Празникът на розата в Казанлък ще се превърне в национален фестивал

Това заяви кметът на града Галина Стоянова

Празникът на розата в Казанлък ще се превърне в национален фестивал, който ще се провежда в дните от 19 май до 24 юни. Това каза за радио „Фокус” кметът на града Галина Стоянова, след като долината на розите и траките бе представена на едно от най-авторитетните туристически изложения, което се провежда в Берлин.

„Целта е този празник в града на розите да се превърне наистина в средище на национални традиции, занаяти и автентичен фолклор. Като период от годината времето е отлично избрано, защото е началото на лятото. Туроператорите ще могат да правят много разнообразни пакети, свързани първо с този фестивал, а после да го допълват и с други преживявания, свързани с културно-историческото наследство, приключенски преживявания, спа почивка и който пожелае, разбира се, и с дестинациите на море”, каза Галина Стоянова.

Община Казанлък ще участва в още пет туристически борси, в които ще маркетира туристическия продукт на общината, допълни тя. Градът и общината ще се превръщат все повече в място, което през цялата година ще предлага на туристите традиции и култура чрез поредица от празници, е категорична Галина Стоянова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.