1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. ПРСР ще бъде представена на два фолкорни фестивала в края на седмицата

ПРСР ще бъде представена на два фолкорни фестивала в края на седмицата

Празниците ще се състоят в община Гърмен и гр. Панагюрище на 20 и 21 април

Министерството на земеделието и храните ще представи Програмата за развитие на селските райони на два традиционни фестивала в края на тази седмица.

На 20 април 2012 г. в община Гърмен ще се проведе четвъртото поредно издание на межународния фестивал „Да пеем и танцуваме заедно", който е част от седмицата на празниците на община Гърмен. По традиция тържествата ще стартират с парадно шествие на всички участници. То ще започне от античния град Никопулис ад Нестум и ще продължи до централния площад на Гърмен. Програмата ще се открие с концерт на танцовите ансамбли от България. Страната ни ще бъде представена от 5 фолклорни състава от общините в Гоцеделчевско. След представянето на нашенските групи, ще се изявят гостуващите трупи от Гърция, Македония и Украйна.

На следващия ден – 21 април, в гр. Панагюрище ще се състои девети Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен "Родолюбие". Фестивалът ще премине под патронажа на кмета на община Панагюрище и ще се проведе в Театър Дом - паметник - Панагюрище. В конкурсната програма ще вземат участие над 500 деца, които ще се състезават с повече от 140 изпълнения в три възрастови групи, а победителят ще получи специалната награда – статуетка „Живият пламък“, парична награда и участие в рекламните материали за следващата година. За класираните на първите три места във всяка категотия, организаторите са осигурили дипломи, медали и купи. Новото в програмата тази година е, че за първи път ще бъде връчена и награда за написване на нова патриотична песен.

По време на двата фестивала експертите на МЗХ в мобилния информационен център ще запознават на място посетителите с възможностите за кандидатстване, допустимите инвестиции и финансирането по ПРСР.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.