1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. С музика, вино и илюминации на открито ще посрещнат новата 2012 година в повечето градове на страната

С музика, вино и илюминации на открито ще посрещнат новата 2012 година в повечето градове на страната

Общините са подготвили празнична програма за общоградски веселия, които ще започнат час преди полунощ

С музика, вино и илюминации на открито ще посрещнат новата 2012 година в повечето градове на страната. Традиционно общините са подготвили празнична програма за общоградски веселия, които ще започнат час преди полунощ. Водещи български поп и рок музиканти ще поздравят жителите на градовете, а първите минути от Новата година ще бъдат посрещнати с дълги хора. Някои общини са приготвили баници с късмети, печени прасета, бира и сладкиши за празнуващите на площада.

Жителите и гостите на столицата ще празнуват в центъра с новогодишния концерт "Сцена под звездите”. Шоуто ще започне в 22:30 ч. на площад "Княз Александър І” и ще продължи до 1:30 ч. на 1 януари.

От 23 ч. на откритата сцена, на площад "Георги Измирлиев” в Благоевград ще се проведе традиционният Новогодишен концерт. Тази година общината е заложила на местните си изпълнители и, разбира се, емблематичния ансамбъл „Пирин”.

Бургазлии ще посрещнат Новата година на площад „Тройката” от 22 ч. В 23 ч. на площада пред общината ще започне новогодишният концерт за търновци. Тази година за присъстващите са осигурени 10 печени прасета, 200 литра вино, 1 000 вафли, 1 300 бутилки бира, баница с късмети и плодове.

Общоградската празнична вечер във Видин ще започне в 23 ч. на централния площад „Бдинци”. За всички присъстващи ще бъдат подсигурени традиционните баница и вино. Новогодишният концерт за жителите на Добрич ще започне в 23:30 ч. на площад „Демокрация”. Осигурени са вино, много музика и празнични илюминации.

Празничната програма в новогодишната нощ ще започне в 22:30 ч. на площад „Стефан Стамболов“ в Пловдив. В 22:30 ч. на площада пред общината ще започне празничния концерт за посрещане на Новата година в Русе. Концертът „Заедно в новогодишната нощ” ще започне в 23 ч. на площад „Хаджи Димитър” в Сливен. Празникът в Стара Загора започва в 23:30 ч.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.