Фигурките се замесват от тесто, забъркано по специална немска технология
Сладки коледни елхи майсторят учениците, които се обучават в часовете по готварски технологии и сладкарство в Междуучилищния център за трудово-политехническо обучение (МУЦТПО) в Пловдив, предаде Дарик.
Освен тях те приготвят звезди, коледни камбанки и още куп сладкиши с коледна тематика. Фигурките се замесват от тесто, забъркано по специална немска технология. След това се изпичат в кухнята на центъра, която е оборудвана с най-съвременните уреди, подарени от Занаятчийската камара на град Кобленц. След като станат готови, започва тункването им с кувертюр или нужния оцветител, който им придава по-голяма празничност. Най-трудно, но и най-добре възприемано от учениците в часовете по сладкарство, е "изрисуването" на сладкишите с корнет с помощта на писец, обясниха от центъра.
В навечерието на Коледа учениците, които посещават часовете по готварство и сладкарство в МУЦТПО, приготвят и гозби, свързани с големия християнски празник. Наред с това се учат и как се приготвят и обредни хлябове за дните преди Рождество Христово и Нова година.