1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Ученици от училищата в Шабла и Дуранкулак почистиха плажните ивици на двете населени места

Ученици от училищата в Шабла и Дуранкулак почистиха плажните ивици на двете населени места

Акцията е по повод Международния ден на Черно море

По повод Международния ден на Черно море, 31 октомври, ученици от училищата в Шабла и Дуранкулак почистиха плажните ивици на двете населени места, съобщиха от Община Шабла. Почистването се осъществи с любезното съдействие на организацията „Екоколект” АД, с която община Шабла има сключен договор за разделно събиране на отпадъците от опаковки.

В акцията, проведена на къмпинг „Добруджа”, се включиха над 70 ученика от СОУ „Асен Златаров” – гр. Шабла, учители, кметът на общината, представители на НЧ „Зора” – гр. Шабла и граждани. Събрани бяха над 70 жълти чувала с пластмасови, хартиени и метални опаковки, още толкова зелени чували със стъклени опаковки и над 30 черни чувала с битови отпадъци. Последваха спортни игри на плажа и награждаване на участниците в конкурсите за рисунка и литературна творба, посветени на ползите от разделното сметосъбиране. Награди имаше и за всички останали участници, включили се в почистването.

В Дуранкулак празникът започна с представяне на литературни съчинения, посветени на Деня на Черно море и на опазването на чистотата на природата. Последва акция по почистване на плажната ивица. В нея взеха участие над 40 ученика от местното училище заедно със своите учители. И тук събраните отпадъци биваха разделяни в разноцветни чували в зависимост от материала, от който са изработени. За всички участници в акцията, както и за децата, включили се в конкурсите за рисунка и литературна творба, имаше награди, осигурени от Екоколект.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.