1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. В Асеновград определят най-доброто домашно вино за 2010 г.

В Асеновград определят най-доброто домашно вино за 2010 г.

26 са финалистите

Днес в Асеновград ще се проведе традиционният конкурс за най-добро домашно вино от миналогодишната реколта, информира Дарик. 53 производители представиха мостри за участие, като 26 от тях стигнаха до финала. Сред финалистите няма представители на бялото вино.

Освен от традиционните лозарски райони Брестовица, Крумово, Перущица и Пловдив, в тазгодишната надпревара ще се включат и винари от Смолян, Хасково и София. Виненият празник, който се организира от община Асеновград и е под патронажа на кмета Христо Грудев, ще започне от 18 часа в ресторант „Асеновец".

Седемчленна комисия ще класира участниците. Тя ще бъде оглавена от проф. Марин Маринов от катедра „Технология на напитките" към УХТ - Пловдив. Предвидена е награда на журито, специални награди, 5 поощрителни награди по 20 лв., 3 място - 60 лв. и грамота, 2 място - 80 лв. и грамота и 1 място - 100 лв., грамота и 50-литрово буре.

За доброто настроение на присъстващите ще се грижи ансамбъл за фолклорни танци „Тракия" и народната певица Росица Пейчева.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.