1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. В София организират кулинарно предизвикателство за децата

В София организират кулинарно предизвикателство за децата

Майстори готвачи ще приготвят най-дългия сандвич от екологични продукти

За Деня на детето - 1 юни, Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7 и Националния дворец на децата в София организират кулинарно предизвикателство за децата, които заедно с майстори готвачи ще приготвят най-дългият сандвич от екологични продукти, информира радио "Фокус".

Шеф Пеньо Иванов, организатор на Националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза", заяви, че всички, които имат желание, ще се включат в приготвянето на сандвича. Той допълни, че хората не трябва да спрат да си похапват сандвичи, а да ги направят по-разнообразни и полезни и именно такава е идеята на днешната инициатива. Шеф Иванов каза още, че за приготвянето на най-дългия екологичен сандвич ще бъдат използвани няколко артикула.

„Това, което ще ползваме като разнообразие на артикулите са няколко вида пълнозърнест хляб, млечни продукти от наши приятели като сирене, малко кашкавал, кашкавалено руле, малко масло и естествено много пресни зеленчуци: домати, краставици, марули и магданоз. Така смятам, че ще дадем един добър пример, че сандвичът може да бъде доста лесно за приготвяне, вкусно и полезно нещо”, посочи шеф Иванов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.